recensies

Wat zeggen cliënten over ZóGezond?

Disclaimer: onderstaande reacties zijn persoonlijke ervaringen van échte klanten van ZóGezond en zij hebben deze zelf, zonder tegenprestatie of beloning geschreven. In verband met privacy zijn de achternamen niet zichtbaar.

Liesbeth (47) uit Breda:

“Na de Corona-jaren zat ik niet lekker in mijn vel: futloos en te dik. Ik herkende mezelf niet meer in de spiegel en voelde me daar helemaal niet prettig bij. Marianne heeft me geholpen mijn “gezonde ik” weer terug te krijgen.

Ik ben ruim 10 kg afgevallen, sport weer, kan mijn oude kleding weer aan. En het belangrijkste: ik voel me weer prettig in mijn lichaam en heb weer een gezonde, nuchtere kijk op eten. Ik heb de controle over mijn eetpatroon weer terug.

Marianne heeft me hierbij geholpen met haar kennis van zaken, haar relativeringsvermogen, haar kritische blik en de vele praktische tips. Dankjewel!!

Kelly (32) uit Breda:

“Ik was al een tijdje moe en futloos en had eigenlijk nergens zin in. Ook niet in sporten terwijl ik dat vroeger veel deed. Via een tip van een vriendin kwam ik bij Marianne terecht. Zij vroeg mij een voedingsdagboek bij te houden voor een week. Uit de evaluatie van het dagboek kwam naar voren dat ik teveel calorieën binnen kreeg en dat dat dus minder moest worden, maar ook dat het allemaal  wel wat voedzamer kon. Ik kreeg tips en ging er mee aan de slag.
Ik merkte gelijk verschil: ik voel me fitter en ik heb weer zin om te sporten! Ik stond echt verbaasd wat voeding met je kan doen, maar het is echt zo🙂.
Nu heb ik weer balans met goed vullend voeding, zonder dat ik honger heb of iets tekort kom. Ik ben blij dat mijn voedingspatroon weer normaal is .
Dankjewel Marianne!”

Mirjam (39) uit Breda:

“Marianne coacht je met een pragmatische no-nonsense aanpak, zonder voorbij te gaan aan de zorgen en onzekerheden die je kan hebben rondom afvallen.
Op die manier werd die enorme berg waar ik zo tegenop keek ineens een realistisch pad waarbij ik stap voor stap mijn eetpatroon leerde veranderen en mijn doelen kon halen.
Met praktische tips werd afvallen eigenlijk best gemakkelijk en leerde ik een leefstijl ontwikkelen waarin gezonde voeding en bewegen weer normale routine werd.
Dankjewel Marianne, voor je steun en optimisme!”

Janneke (47) uit Breda:

“Ik ben Marianne zeer dankbaar voor haar deskundigheid op het gebied van voeding en afvallen.
In 1e instantie dacht ik geen voedingsanalyse nodig te hebben omdat ik at zoals een orthomoleculair arts me had voorgeschreven.
Gelukkig heeft Marianne die voedingsanalyse toch wel gedaan!! Hierdoor eet ik weer normaal en voldoende. Na een maand merkte ik dat ik meer energie kreeg en ook stopte m’n haaruitval. Afvallen zelf staat een beetje op een laag pitje. Ik weet nu ook waarom ik niet afval, daar ga ik dus eerst aan werken.
Bedankt voor je hulp, je bent de beste, zeker in het analyseren!!”

Renée (73) uit Breda:

“Afgelopen jaar in mei ben ik gestart bij ZóGezond! In eerste instantie om me fitter te voelen, maar ook… om een paar kilootjes af te vallen. De begeleiding was TOP! Zeer precies ging Marianne mijn eet-/drinkgewoontes na en ik kreeg hier een uitgebreid verslag van wat we samen doorgesproken hebben. Daaruit bleek dat ik echt wel het een en ander kon veranderen. Ze gaf me goede gerichte en goed onderbouwde adviezen wat ik het beste kon eten/drinken! Daarbij kreeg ik ook heerlijke recepten. Door haar gerichte eetadvies en doordat ik weer ben gaan sporten, voel ik me veel fitter!
Marianne, ik ben héél blij dat jij mijn begeleidster was, het waren vruchtbare uurtjes en ook héél gezellige uurtjes! Dankjewel!”

Anja (63) uit Teteringen:

“Ondanks dat ik al wat ouder ben, is het mij dankzij Marianne zonder veel moeite gelukt om 11 kilo af te vallen. Zij weet je goed te motiveren en heeft veel bruikbare tips op het gebied van voeding en (wat meer) bewegen. Hierdoor blijf ik nu ook makkelijk op mijn behaalde streefgewicht.”

Danielle (41) uit Breda:

“Ik heb echt een hele positieve ervaring achter de rug met mijn afvaltraject met Marianne.

Ik wilde graag afvallen en had zelf al meerdere pogingen gedaan. Ik wist wel dat ik minder en anders moest eten, maar merkte dat ik een stok achter de deur nodig had. En iemand die verstand had van wat wanneer te eten en in welke samenstellingen. Bij Marianne in huis was meteen een ongedwongen relaxte sfeer dus het voelde meteen goed bij de intake. Ik vond het fijn om eerst zelf bewust te worden van mijn eigen eetpatroon door het een week lang zelf op te schrijven. Het was ook erg confronterend en verhelderend om te zien wat ik allemaal at en wanneer. Ik vond het een eyeopener. Bijvoorbeeld omdat ik dacht dat ik gezond bezig was met mijn fruit ’s ochtends, maar het bleek dat ik veel te veel suiker en te weinig eiwit binnen kreeg. Het werd heel inzichtelijk toen mijn analyse was gedaan wat ik precies per dag kon eten qua samenstelling om af te vallen.

Vooral de weekschema’s gaven mij een houvast. Zeker omdat zo’n verandering tijd en energie kost en zo’n schema maakte dat een stuk makkelijker. Toen ik eenmaal in deze schema’s zat, ging ik er zelf steeds creatiever mee om, maar gaven ze me nog steeds een houvast. Marianne nam bij elk meetmoment ruim de tijd om door te spreken waar ik tegen aanliep.

Ze gaf handige tips en kleine veranderingen die vol te houden waren en dat maakte het heel goed te doen. Het gaf elke keer weer een kick om te zien wat en waar ik was afgevallen.

Die stok achter de deur van het meten, gaf me ook wel extra drive om me goed aan m’n schema’s te houden. Ik ben in 3 maanden tijd toch 6 kilo kwijt en dat terwijl ik het gevoel heb dat ik niet extreem veel heb aangepast. Het waren kleine aanpassingen en gedragsveranderingen, die best goed vol te houden waren. En dingen die ik graag in mijn leven integreer en blijf doen. Want dit was geen dieet, maar een wijziging in mijn structurele eetpatroon (en beweegpatroon). Dus ik ga hier graag mee verder. Ik zou zeggen: als je een stok achter de deur nodig hebt, bel Marianne..zij is de Bom!”

Linda (34) uit Breda:

“Ik ben bij Marianne terecht gekomen via een vriendin die goede resultaten had behaald met Marianne. Ik had al zoveel diëten geprobeerd dat ik het nu anders wilde doen. Niet meer diëten maar mijn levensstijl veranderen. Marianne heeft me veel tips gegeven waar ik echt iets aan had en wat ik heel fijn vond is dat haar adviezen echt op mijn persoonlijke situatie werden aangepast. Na korte tijd bij Marianne te zijn en mezelf al wat nieuwe gewoontes aangeleerd te hebben, werd ik zwanger. Bij mijn vorige zwangerschappen kwam ik bijna 30 kilo aan, dat wilde ik nu niet dus ik bleef naar Marianne gaan.  Dit heeft ontzettend geholpen, ik ben nu maar 11 kilo aangekomen! Ze heeft me niet alleen met voeding geholpen maar ook met beweegtips en een doorverwijzing naar een hele goede bekkenfysiotherapeut, waar ik ze nog dankbaar voor ben! Marianne is veelzijdig en luistert echt naar je! Een topper wat mij betreft :)”

Irma (32) uit Breda:

“Afgelopen zomer merkte ik dat ik me niet meer comfortabel voelde in mijn bikini. Na mijn zomervakantie wilde ik hier zelf wat aan gaan doen en dacht ik gewoon minder te gaan eten. Al snel merkte ik dat ik grote delen van de dag honger had en dus kwam van het minder eten niet veel terecht. Ik heb toen de hulp van Marianne ingeschakeld. Zij heeft mijn voedingspatroon onder de loep genomen en advies gegeven hoe ik beter en gezonder kan eten. Dit heeft me veel inzicht gegeven. Met voor mijn gevoel maar een aantal aanpassingen in mijn voedingspatroon voel ik me nu een stuk energieker en heb ik gedurende de dag geen honger gevoel meer. Ik ben in korte tijd 5,5 cm van mijn buikomvang kwijtgeraakt. Ik ben hier super blij mee. Marianne bedankt voor je hulp.”

Mirjam (32) uit Tilburg:

“Begin dit jaar besloot ik dat het roer echt om moest. Hoe vervelend ook dat mijn hoofd behoorlijk in de knoop zat, ik wilde iets aan mijn flinke overgewicht doen.
Eerder was Marianne bij Mom in Balance een lesje in komen vallen en werd duidelijk dat ik het met haar goed kon vinden. Toen ik bedacht dat ik het afvallen niet alleen hoefde te doen, moest ik dus aan haar denken.

Op 10 maart maakte ik een selfie van mezelf, een keiharde foto van mezelf in een sportbh, die aan alle kanten knelde.
Bij Marianne stelde ik als doel in bikini te willen.
Maar eigenlijk ook een gezond bmi te willen.
En heel stiekem droomde ik ervan de 5 km in 30 minuten hard te lopen.

Een week lang hield ik nauwkeurig bij wat ik at en dronk. Hieruit trok Marianne haar conclusies, en bood me een advies, wat precies passend was bij mijn lichaam. Iedere paar weken kwam ik bij haar meten en wegen. En de resultaten mochten er zijn.
Natuurlijk heb ik zelf het roer radicaal om gegooid door op een andere manier te gaan eten en drinken. Maar ik denk niet dat ik zo ver was gekomen zonder de inzichten van Marianne.

Inmiddels kan ik zeggen dat ik 10 kilo af ben gevallen, ruim. Dat ik nog niet in een bikini durf: ik denk dat dat vooral een mentale drempel is.
Mijn lichaam heeft namelijk echt een metamorfose ondergaan.
Totaal onverwacht liep ik 5 km hard in 30 minuten.
En zondag ga ik de 10 km lopen bij de Tilburg Ten Miles!! (in een tijd waarvan ik vorig jaar nog niet durfde te dromen)

Erg blij met de input van Marianne, erg blij met de veerkracht die mijn lijf heeft laten zien!!

Marianne, bedankt!

Lonneke (33) uit Breda:

“In Maart gestart bij Marianne omdat ik graag gewicht wilde kwijt raken en opzoek was naar een bewuste en gezonde levensstijl. Met de tips en schema’s van Marianne heb ik veel bewustwording gecreëerd rondom voeding en ben ik 10 kilo kwijt geraakt. Ik voel mezelf weer fit en gezond en ben bewust van wat ik zoal eet op een dag. Voor mij waren de consulten echt een stok achter de deur. Marianne super bedankt voor je hulp en wat we samen hebben bereikt!!

Romy (32) uit Breda:

“Marianne heeft mij ontzettend geholpen met het vinden van een goede manier van eten, sporten en dit te plannen in mijn leven. Ze geeft geen bekende (crash)diëten, maar leerde mij eigenlijk weer “normaal” te eten. Alles klopt in verhouding met de vetten, de zouten, de eiwitten, de koolhydraten, etc. En dit werkt gewoon! Geen honger meer en veel eten! Ook geeft ze voor de bakliefhebbers heerlijke recepten.

Bij Marianne voel je je op je gemak, wat de weeg- en meetmomenten niet onaangenaam maakt. Het is er fijn en zelfs gezellig.

Totaal ben ik 8 kilo afgevallen en heb veel over mijzelf geleerd en over eten.”

Annelot (33) uit Breda:

“Bij Marianne heb ik gekeken naar mijn voedingsstijl. Ik at, naar mijn mening, redelijk gezond maar bleef, vooral ’s avonds, honger houden. Daarnaast had ik veel last van mijn buik (prikkelbare darm). Ook had ik moeite met op gewicht blijven (net te licht voor mijn lengte). Door een week een voedingsdagboek bij te houden en aan te geven wanneer ik last van mijn buik had, kreeg ik meer inzicht. Zo bleek ik te weinig eiwit binnen te krijgen en te vet te eten. Door de gesprekken met Marianne, de weekschema’s en het samen kijken naar wat bij mij past kan ik nu zelf verder. Ik heb significant minder last van mijn buik en weet nu wat ik het beste wel en niet kan eten. “

Simone (38) uit Breda:

“Voor de duur van ongeveer driekwart jaar ben ik bij Marianne in begeleiding geweest. De reden van aanmelding had er mee te maken dat ik graag wat kilo’s kwijt wilde raken en dat me dat zelf niet lukte.
Het begon met een intake, waarvoor ik ook een eet- en drinkdagboek bij moest houden. Ik dacht dat ik het best goed deed, maar sommige dingen kon ik toch echt anders doen! Samen zijn we gaan puzzelen, hoe we dit aan konden gaan pakken. Er werd rekening gehouden met mijn gezinssituatie, mijn zwangerschap (want ik was inmiddels zwanger geworden) en andere wensen die ik had.
Ik ben lekker wat kilo’s kwijt en ga dit na de bevalling ook weer verder oppakken. “

Ilse (39) uit Breda:

“Marianne heb ik ervaren als een oprechte, enthousiaste en geïnteresseerde gewichtsconsulente met een ruime kennis die zij kan inzetten waar nodig. Ik voelde me begrepen en gehoord. Ze heeft me gerichte tips gegeven en geluisterd naar wat mijn eigen kijk hierop is zodat ik het heb toe kunnen passen als een gerichte leefstijl.”

Marijke (40) uit Oosterhout:

“Omdat ik vegetarisch eet, wist ik niet zeker of ik wel voldoende en de juiste voedingsstoffen binnen kreeg en of ik niet het een en ander miste. Samen met Marianne ben ik er achter gekomen dat het niet optimaal was en er op een simpele manier nog veel te verbeteren viel.
Ik heb nooit honger gehad, ik moest juist meer en anders gaan eten en dat is me super goed bevallen.

Ik merk dat ik me veel beter voel, beter slaap en zelfs het sporten gaat me beter af. Hierdoor is het heel makkelijk om vol te houden, het is gewoon een andere kijk op eten en voeding.”

Karin (58) uit Breda:

“Ik heb heel veel aan de adviezen van Marianne gehad. Ze is heel kundig en wist mij precies te vertellen wat ik kon verbeteren in mijn voedingspatroon. Ik had Marianne benaderd omdat ik niet begreep waarom ik niet afviel terwijl ik weinig at en veel sportte. Dat heeft Marianne mij helemaal duidelijk gemaakt. Ik heb wat eetplannen van haar gekregen en heel veel goede tips. Mijn eetpatroon heb ik aangepast en eet nu veel gezonder.”

Rianne (32) uit Breda:

“Na mijn zwangerschap wilde ik graag van mijn extra kilo’s af. Het lukte me niet om dit zelf te doen. Bij Marianne leerde ik dat ik eigenlijk te weinig at. Ik moest meer eten op een dag en meer drinken. Ik nam de verkeerde tussendoortjes en we aten regelmatig hetzelfde elke week.

Inmiddels maak ik zelf verantwoorde tussendoortjes en we eten bijna elke avond iets anders lekkers en gezonds.

De kilo’s gingen er geleidelijk aan af. Ik heb een jaar samengewerkt met Marianne. Ik zit weer lekker in mijn vel en ik ben zo trots op wat we samen hebben bereikt. Ik voel me weer mezelf en daar ben ik Marianne heel erg dankbaar voor. En dan heb ik ook nog eens een gezond gewicht en een gezond BMI.

Na een jaar ga ik ZoGezond door het leven! Trots!

Thanx!!”

Bram (35) uit Breda:

“Marianne heeft me super geholpen met nog meer inzicht krijgen in mijn voedingspatroon. Ik at al best gezond, maar merkte dat mijn lichaam en gewicht ‘bleven steken’, ik kwam niet verder. Na de voedingsanalyse (een voedingsdagboek bijhouden is al wel confronterend en creëert best al bewustzijn) was een van de voor mij verrassende uitkomsten dat ik op sommige momenten gewoon meer moest gaan eten om af te vallen! Met duidelijke en goed vol te houden weekmenu’s heb ik mijn doel bereikt. Wat mooi is, is dat Marianne ook rekening houdt met sport en wat voor het herstel en spieropbouw nodig is! Tijdens de afspraken is er voldoende ruimte om aan te geven wat bij je past qua eten, bewegen en leefstijl. “

Samantha (32) uit Breda:

“Dankzij het op maat gemaakte voedingsadvies zit ik weer prima in mijn vel. Zelf was ik nooit op het idee gekomen dat ik door meer te eten juist zou afvallen. De weekmenu’s zijn makkelijk te volgen en afwisselend waarbij gekeken is naar wat ik lekker vind. Heel fijn om inzicht te hebben in wat écht gezond eten is.”

Willemijn (37) uit Breda:

“Een goede begeleiding bij het afvallen. Niet alleen kijkend naar zoetigheid of vettigheid, maar ook naar inname zout en eiwit en wat daar anders of beter in kan. Dat had ik alleen niet gedaan of gekund.

Makkelijke weekmenu’s, goed gekeken naar wat ik al eet en lekker vind. Dingen op andere plekken gezet en wat dingen toegevoegd. Daarom makkelijk om vol te houden.

Menu’s zonder ingewikkelde ingrediënten en shakes.

Tips over voeding en lekkere recepten. Sommige tips zijn ‘oh, ja!’ Andere ‘zijn oh dat wist ik niet’.”

Patricia (37) uit Breda:

“Met behulp van Marianne ben ik in 10 weken tijd bijna 5 kilo afgevallen en dat zonder honger!
Ik mocht zelfs meer en vaker eten dan ik daarvoor deed. Marianne heeft me bewust laten worden van wat nu echt gezond eten is. Ik dacht bijvoorbeeld dat ik heel goed bezig was met het drinken van een natuurlijke thee maar die bleek vol te zitten met suiker.
Marianne is voor mij de ideale stok achter de deur geweest. Haar weekmenu’s zijn gevarieerd en verrassend. Vooral de mugcake en mueslirepen zijn heerlijke alternatieven voor ontbijt of tussendoor.
Ik kan iedereen Marianne aanraden voor een gezond en normaal voedingsadvies om af te vallen

Kenneth (37) uit Breda:

“Marianne is 3 maanden geleden begonnen mij te begeleiden bij het afvallen. Door de makkelijke en smakelijke weekmenu’s ging het bijna als vanzelf. Ze liet mij bewust bezig zijn met gezonde en gevarieerde voeding, maar er was gelukkig altijd ruimte om ook te genieten van lekker eten en drinken. Ik ben sinds de start al bijna 10kg kwijtgeraakt. Maar wat ik veel belangrijker vind, is dat ik weer in mijn kledingmaat van 10 jaar geleden pas!

Mede door haar enthousiasme over beweging heb ik een sport gevonden waar ik écht plezier aan beleef. Hierdoor ben ik ook meer en anders gaan sporten. Nu begeleidt Marianne mij ook door advies te geven over goede voeding die bij intensief sporten hoort. Hierdoor gaan mijn prestaties omhoog en herstel ik veel sneller na een intensieve training.

Kortom: ik kan Marianne van harte aanraden, zowel als je alleen wil afvallen, maar zeker ook bij advies over sport en voeding!”