Gezond zwanger worden, gezond zwanger zijn ZóGezond
Leefstijl en zwanger zijn/worden

Als je zwanger wilt worden of al bent, dan is het zeer belangrijk om zo gezond mogelijk te leven, zowel voor jou als voor je kindje. Bij veel vrouwen is het gebruik van foliumzuur als je zwanger wilt worden en tijdens de eerste periode van de zwangerschap wel bekend, evenals dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn die je even moet laten staan. Maar er zijn veel meer factoren van invloed op een gezonde (aanstaande) zwangerschap. Denk hierbij aan extra vitamines en mineralen, de hormoonhuishouding, de rol van overgewicht, ondergewicht en eetstoornissen, de invloed van chronische ziekten op zwanger worden/zijn en de gewichtstoename tijdens de zwangerschap. En vooral niet te vergeten de rol van de partner!

Gezond zwanger worden

De kans op zwangerschap is het grootst wanneer je lichaam en geest in goede conditie zijn. De zorg hiervoor noemen we preconceptiezorg. Hieronder valt niet alleen voeding maar eigenlijk je gehele leefstijl: wat eet en drink je, rook je, gebruik je drugs, sport je (niet), heb je veel last van stress en ga zo maar door. Al deze factoren spelen een rol bij het zwanger worden. Door middel van goede preconceptiezorg kan veel gezondheidswinst worden geboekt en is de kans om op een natuurlijke manier zwanger te worden groter. Aanpassingen in de leefstijl hebben vaak al direct een effect. En niet alleen op het zwanger worden maar ook op het kindje zelf. Aanstaande ouders – dus zowel de vrouw als de man – zouden hier een aantal maanden voor de bevruchting mee moeten beginnen om hun kind een zo gezond mogelijke toekomst te geven. Wil je weten of jij (en natuurlijk je partner) al gezond bezig bent en wil je graag zwanger worden? Of wil je je leefstijl aanpassen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Samen kunnen wij kijken naar wat jij nu al doet en of er nog aanpassingen nodig zijn.

Gezond zwanger zijn

Als je eenmaal zwanger bent, is het belangrijk dat je zorgt voor een gezonde leefomgeving voor je baby. Immers de baby groeit in jouw lijf. De zorg voor gezonde en uitgebalanceerde voeding is hierbij van belang, evenals beweging. Daarmee zorg je ervoor dat je ongeboren kindje zich goed ontwikkelt. Maar wat mag je nu nog wel en wat juist niet meer? Wat zijn feiten en wat zijn fabels? Als je zwanger bent, moet je voor twee eten maar dit wil nog niet zeggen dat je twee keer zoveel moet gaan eten. Immers, je baby is niet even groot als jij hè? Maar hoeveel dan wel? En welke voedingsmiddelen? En mag je nog wel sporten en zoja welke sporten zijn verantwoord? Ik kan je hierbij helpen!

Coaching en advies

Wil je zwanger worden of ben je al zwanger (gefeliciteerd!) en heb je vragen over voeding, je gewicht of je leefstijl? Neem dan contact met mij op. Samen kijken we naar de do’s en don’ts. We kijken of het bij een eenmalig adviesconsult blijft, of dat het wellicht beter is als je een aantal gesprekken (coaching en advies) krijgt met daarbij adviezen over voeding, afvallen en leefstijl. We gaan er in ieder geval samen voor zorgen dat jouw kindje zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Een adviesconsult duurt ongeveer 60 minuten en kost €60, dit is inclusief een kennismakingsgesprek op een eerder moment van ongeveer 20 minuten.

Het adviesconsult maakt tevens onderdeel uit van de door mij aangeboden pakketten.