Marijke (40) voelde zich al een tijdje moe, sliep niet lekker en had na bootcamp altijd een paar dagen flink wat spierpijn. Daar moest maar eens wat aan gedaan worden, vond ze. Ze besloot contact op te nemen met mij.

Marijke: “Omdat ik vegetarisch eet, wist ik niet zeker of ik wel voldoende en de juiste voedingsstoffen binnen kreeg en of ik niet het een en ander miste. Na het intakegesprek heb ik een week lang een voedingsdagboek bijgehouden, waarna Marianne een analyse heeft gemaakt. Hierbij heeft ze de kilocalorieën die ik binnenkreeg vergeleken met hoeveel ik nu eigenlijk nodig heb. Maar ze heeft ook gekeken naar de verhouding tussen vetten, eiwitten en koolhydraten, en ook naar wát ik eet.

Zo kwam ik erachter dat mijn eetpatroon niet optimaal was en er op een simpele manier nog veel te verbeteren viel. Zo at ik vaak hetzelfde, te weinig en kreeg ik veel te weinig eiwitten en koolhydraten binnen. Vandaar die spierpijn en die moeheid! Het advies was dat ik juist meer en anders moest gaan eten. Ik kreeg hiervoor allerlei voorbeelden van maaltijden en tussendoortjes. En dat is me super goed bevallen. Ook kreeg ik zinvolle tips wat en hoeveel ik het beste voor en na bootcamp en hardlopen kan eten. Marianne is namelijk ook adviseur sport & voeding waardoor ze ook met mijn sportbehoefte rekening houdt. Dat was echt een pré om haar advies te vragen. En omdat ik aanvullend verzekerd ben, kreeg ik de consulten ook nog eens vergoed. Mooi meegenomen!

Ik merk dat ik me veel fitter voel, beter slaap en zelfs het sporten gaat me beter af. In mei heb ik mijn pr op de 5km verbeterd en ik heb een nieuw doel: in oktober de 10km rennen, voor de allereerste keer!”

Ik ben supertrots op Marijke. Ze is zich niet alleen fitter gaan voelen zoals ze hierboven aangeeft, maar ze is ook nog 7 kilo afgevallen tijdens de begeleidingsperiode. Dat was niet echt het hoofddoel, maar een zeer fijne bijkomstigheid. Want die 7 kilo minder dragen ook zeer zeker bij aan haar verbeterde fitheid. Denk jij nou: “hé, dat wil ik ook wel?” Neem dan snel contact met me op en we gaan samen kijken hoe we jouw doel gaan bereiken.