Sport en voeding ZoGezond

Op 10 december 2016 ben ik geslaagd voor de specialisatie Sport & Voeding. Deze specialisatie heb ik gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen. Ik mag mijzelf dus niet alleen BGN gewichtsconsulente noemen maar ook gediplomeerd Adviseur Sport & Voeding.

Omdat ik zelf 3 tot 4 keer in de week sport en ik sportlessen geef bij Mom in Balance, wilde ik graag weten wat voeding nu precies doet met je sportprestaties. Ook veel van mijn cliënten die bij mij komen om af te vallen, willen hier vaak meer over weten. Immers, sport en beweging hoort nu eenmaal bij het afvallen. Dus deze specialisatie kwam als geroepen!

Ik heb enorm veel geleerd over de energiebehoefte van sporters en welke voeding daar het beste op aansluit. Dit is per soort sport verschillend, of je nu kracht-, duur- of spelsport doet. En hoe intensief je deze sport(en) beoefent. Daarnaast kwam er ook een stukje anatomie, fysiologie aan bod, met een extra diepgang op de spieren natuurlijk. Ten slotte weet ik nu een stuk meer over de zin en onzin van voedingssupplementen en sportvoedingsmiddelen.

Wil je weten of en hoe jouw voedingspatroon van invloed is op jouw sportprestaties? Heb je het idee dat je nog niet het beste uit jezelf haalt bij je sport? Of zou je graag wat sneller willen herstellen na het sporten? Lees snel meer over wat voeding en mijn kennis hierover voor jouw sportprestaties kunnen betekenen en neem contact op voor een gesprek!

Deze opleiding is geaccrediteerd door de BGN en geldt als erkende bijscholing.