Als je zwanger bent, is het belangrijk om gezond te leven, zowel voor jou als voor je ongeboren kindje. Immers: de baby groeit in jouw lijf. Gezonde en uitgebalanceerde voeding zijn hierbij van groot belang, evenals beweging. Daarmee zorg je ervoor dat je ongeboren kindje zich goed ontwikkelt. Maar hoe doe je dat? Wat mag je nog wel eten en wat liever niet? Hoeveel moet je eten? Moet je dan echt eten voor twee? (spoiler alert: NEE! is die baby in jouw buik even groot al jij?) En mag je nog wel sporten en zoja: welke sport is dan geschikt?

Foliumzuur slikken voor en tijdens de eerste periode van de zwangerschap is wel bekend toch? Evenals dat je sommige voedingsmiddelen (zoals gerookte zalm, gerechten met rauwe eieren en alcohol) beter even kunt laten staan tijdens je zwangerschap. Wist je dat dit ook geldt voor salami, garnalen en tonijn? Maar naast voeding zijn er meer factoren van invloed op een gezonde zwangerschap. Denk aan (gebrek aan) beweging, stress, de hormoonhuishouding, de rol van overgewicht, ondergewicht en eetstoornissen en de invloed van chronische ziekten.

Dit alles speelt echter ook een grote rol als je zwanger wilt worden. De kans op zwangerschap is het grootst wanneer lichaam en geest in optimale conditie zijn: wat eet en drink je, rook je, gebruik je drugs, sport je (niet), heb je veel stress etc. Door gezond te leven kun je de kans om op een natuurlijke manier zwanger te worden vergroten. Kleine aanpassingen in leefstijl hebben vaak al een groot effect. Maar vergeet ook de rol van je partner niet! Ook zijn leefstijl (drank, drugs, stress o.a.) heeft invloed op hoe groot de kans is dat jij (snel) zwanger wordt.

Wil je zwanger worden of ben je al zwanger en wil je weten of jouw voedingspatroon, gewicht en/of leefstijl in orde zijn? Ben je bang dat je erg veel gaat aankomen terwijl je al overgewicht hebt? Ik ben begeleid niet alleen mensen die willen afvallen maar ik ben ook gespecialiseerd in voedings- en leefstijladvies bij zwangerschap(swens). Ik help je graag met al je vragen. Naar wens kan dat een eenmalig advies zijn of een begeleidingstraject naar/tijdens een gezonde zwangerschap.

Neem vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden!