De één sport om af te vallen, de ander om zijn/haar conditie of uithoudingsvermogen te verbeteren, meer spierkracht te krijgen of een prestatie te leveren. Waarom ze ook sporten, ze hebben eigenlijk allemaal tot doel lekker in hun vel komen zitten door te bewegen.

Voeding is hierbij ook zeker van invloed. Je sportprestaties en gewichtsverlies hangen namelijk niet alleen af van je trainingen en herstel, maar ook van wat je eet en drinkt. Denk hierbij aan wat je voor, tijdens en na het sporten eet en drinkt. Maar niet alleen wat, ook de hoeveelheid en het moment waarop je eet en drinkt dragen bij aan het niveau van je sportprestaties of je gewichtsverlies.

Als je na iedere wedstrijd flink wat bier en bitterballen wegwerkt met je sportteam, zal je niet goed herstellen van je inspanningen. Of als je na een uurtje aerobics denkt: “zo, die zak chips heb ik wel verdiend” zal je niet afvallen maar misschien juist aankomen. Omdat je dan meer calorieën binnen krijgt dan je verbrand hebt. En dat is nou net niet de bedoeling toch? En wie hou je dan voor de gek?

Wil je weten of en hoe jouw voedingspatroon van invloed is op jouw sportprestaties? Heb je het idee dat je nog niet het beste uit jezelf haalt bij je sport? Of zou je graag wat sneller willen herstellen na het sporten? Heb je altijd enorme spierpijn maar die weegschaal gaat maar niet omlaag? Ik ben naast gewichtsconsulente ook Adviseur Sport en Voeding en weet alles omtrent voeding en bewegen. Ik weet wat voor jou de beste voeding is voor optimale sportresultaten of om juist wat kilo kwijt te raken waardoor het sporten net even wat makkelijker gaat. Het maakt daarbij niet uit of je fanatiek hardloopt, voetbalt met een keer per week training en daarnaast een wedstrijd, of dat je een keer in de week naar een groepsles van de sportschool gaat. Voor ieder soort sporter heb ik een advies op maat. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met me op!