En toen zat de vakantie er al weer op en is het gewone leven weer begonnen. De kinderen zijn naar school en je hebt zelf wellicht ook al wat uurtjes op je werk doorgebracht. Misschien is het voor jou alsof er nooit een zomervakantie als onderbreking heeft plaatsgevonden en zit je zo weer in je ritme. En met dat ritme bedoel ik: vroeg op, kinderen naar school brengen, naar je werk, thuiskomen, koken, eten, sporten en iedereen op tijd naar bed. Maar misschien heb je, net als ik, wat meer moeite om in dat dagelijkse ritme, dat ‘gewone leven’ te komen. Want dat gewone leven betekent namelijk ook: weer ‘normaal’ te doen wat betreft eten en bewegen. En misschien zelfs: weg met die vakantiekilo’s. Maar dat is niet voor iedereen zo gemakkelijk als gezegd. Want waar ga je beginnen? Hoe vind je je ritme terug? Draai je je leven in één keer weer om – d.w.z. hup gelijk weer 3x per week sporten, gezond eten, geen alcohol of barbecuefeestjes meer en geen ongezonde snacks ’s avonds en dat allemaal gelijk de eerste week na je vakantie – , of doe je het in stapjes? Mijn advies is: doe het in stapjes! Zie het als een draaiknop (dimmer) in plaats van een aan-uitknop (switchknop). Wat bedoel ik daarmee? Draai de knop beetje bij beetje om, in plaats van hem rigoureus om te switchen.

Bewegen bouw je op. Ben je teamsporter, dan ga je doordeweeks trainen en speel je in het weekend een wedstrijdje voetbal, hockey of basketbal. Het sportritme komt zo vanzelf terug, want je wilt je team niet in de steek laten toch?
Ben je solosporter dan kan de drempel wat hoger zijn om weer te beginnen. Afgelopen tijd was het voor jou misschien wel te warm om hard te lopen. Of had je sportschool een vakantierooster en vielen jouw favoriete groepslessen uit, of was de airco kapot in de sportschool en ben je daarom niet gegaan. Maar nu de vakantie voorbij is, de temperatuur (in de sportschool) gedaald is en alle lessen weer worden gegeven, kun je weer aan de slag. Dan is de vraag: ga je verder waar je gebleven was, of accepteer je dat je misschien wat stapjes terug moet doen? Om te voorkomen dat je snel afhaakt vanwege spierpijn, of zelfs geblesseerd raakt, is het wellicht verstandig om in het begin wat minder intensief te sporten dan je gewend was voor je ‘summer break’. Zodra je het ritme weer te pakken hebt, kun je verder gaan waar je was gebleven. En je zult zien, dat gaat sneller dan je denkt!

Met eten en drinken bouw je juist af. Je kunt ervoor kiezen om ineens alles te laten staan, maar ga je dat volhouden? En wil je niet ook dat vakantiegevoel nog een beetje vasthouden? Mijn advies: begin met kleine stapjes en bouw het rustig af. Laat bijvoorbeeld doordeweeks de alcohol staan. Of begin eens om geen ijsjes meer te eten maar vers fruit. Zo hou je het zowel gemakkelijker als langer vol en zullen die vakantiekilo’s er vanzelf af gaan. En mocht het niet alleen lukken, dan kun je altijd mijn hulp inschakelen. Samen gaan we aan de slag om jouw vakantiekilo’s eraf te krijgen en/of je ritme terug te krijgen, of dat nu alleen met voeding is, met bewegen of een combinatie van beide.

En wist je dit al? Bij een aanvullende zorgverzekering worden de behandelingen vaak vergoed.

Dus wil jij graag hulp om weer helemaal back in shape te komen? Neem dan vrijblijvend contact met me op!