Mijn naam is Marianne Bom (1980) en ik ben opgegroeid in Arnhem. Tijdens mijn studie Vrijetijdwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg ben ik naar Brabant verhuisd en sinds 2004 woon ik met veel plezier in Breda.

Na bijna 10 jaar in het commercieel marktonderzoek te hebben gewerkt, vond ik dat het tijd was om me te richten op waar ík gelukkig van word: sport, beweging en gezondheid! Ik heb daarom in 2015 de opleiding BGN gewichtsconsulente gevolgd bij Esthetica in Breda. Daarnaast ben ik ook eigenaar van en trainster bij Mom in Balance regio Breda: energieke workouts in de buitenlucht voor (aanstaande) moeders.

Uiteraard ben ik zelf ook regelmatig buiten te vinden om hard te lopen of te wielrennen. Daarnaast doe ik 2 keer per week aan krachttraining.

Omdat ik in het bezit ben van een door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) erkend diploma Gewichtsconsulente, heb ik mijn praktijk aangesloten bij de BGN. Hierdoor heb jij de zekerheid dat ik je op een verantwoorde manier begeleid bij het afvallen en dat ik mij regelmatig laat bijscholen op het gebied van voeding en gezondheid.

Vanwege mijn wetenschappelijke achtergrond ben ik niet zo gevoelig voor hypes en trends op het gebied van voeding, gezondheid en diëten. Daarnaast werk ik volgens de richtlijnen van de BGN en de Gezondheidsraad. Hierdoor zijn mijn adviezen goed onderbouwd. Niet gebaseerd op de laatste gezondheidshypes, maar gedegen tips en adviezen waar jij iets aan hebt en garantie voor succes.

Het leven is natuurlijk niet compleet als je niet kunt genieten. Mijn vriend en ik houden heel erg van lekker eten en (samen) koken. Dat is onze gezamenlijke passie. Vooral gezonde maaltijden, maar ook chocoladetaart en koekjes bakken ontbreken niet in ons repertoire!

Voor mij bestaat een gezonde leefstijl dus niet alleen uit sporten en leven op rijstwafels en wortelen. Ik ben juist op zoek naar een goede balans tussen lekker en gezond leven. En daar hoort af en toe zondigen met chocolade of een glas wijn natuurlijk ook bij! Alles met mate, behalve genieten van het leven. Hiervoor bestaat er geen grens! Bij mij zul je dus niet horen dat bepaalde voedingsmiddelen ineens verboden terrein zijn.

Marianne Bom

Fotografie: Studio 1412