MFotografie: Studio 1412ijn naam is Marianne Bom (1980) en ik ben sinds 2015 gewichtsconsulente.
Na bijna 10 jaar in het commercieel marktonderzoek te hebben gewerkt, vond ik dat het tijd was om me te richten op waar ik echt blij van word: sport, beweging en gezondheid! Ik heb daarom in 2015 de opleiding BGN gewichtsconsulente gevolgd en sinds 2016 ben ik gediplomeerd Adviseur Sport & Voeding. Daarnaast ben ik sinds oktober 2018 franchise owner van en trainster bij Mom in Balance Breda en omstreken: energieke workouts voor (aanstaande) moeders, in frisse de buitenlucht.

Uiteraard ben ik zelf ook regelmatig buiten te vinden om hard te lopen of te wielrennen. Daarnaast doe ik 2-3 keer per week aan krachttraining en core training als aanvulling op en ter ondersteuning van het hardlopen.

Omdat ik in het bezit ben van een door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) erkend diploma Gewichtsconsulente, heb ik mijn praktijk aangesloten bij de BGN. Hierdoor heb jij de zekerheid dat ik je op een verantwoorde manier begeleid bij het afvallen, zonder pillen, repen of poeders, en dat ik mij regelmatig laat bijscholen op het gebied van voeding en gezondheid.

Vanwege mijn wetenschappelijke achtergrond ben ik niet zo gevoelig voor hypes en trends op het gebied van voeding, gezondheid en diëten. Daarnaast werk ik volgens de richtlijnen van de BGN en de Gezondheidsraad. Hierdoor zijn mijn adviezen goed onderbouwd. Niet gebaseerd op de laatste gezondheidshypes, maar gedegen tips en adviezen waar jij iets aan hebt en garantie voor succes, ook op de lange termijn.

Het leven is natuurlijk niet compleet als je niet kunt genieten. Ik hou ook heel erg van bakken en lekker uitgebreid koken. Doordeweeks vooral gezonde maaltijden, maar in het weekend gaan de teugels wat losser. Dus ook chocoladetaart en koekjes bakken ontbreken niet in mijn repertoire, net als een goed glas wijn op zijn tijd.

Voor mij bestaat een gezonde leefstijl dus niet alleen uit sporten en leven op rijstwafels en wortelen. Ik ben juist op zoek naar een goede balans tussen lekker en gezond leven. En daar hoort af en toe zondigen met chocolade of een glas wijn natuurlijk ook bij! Alles met mate, behalve genieten van het leven. Hiervoor bestaat er geen grens! Bij mij zul je dus niet horen dat bepaalde voedingsmiddelen ineens verboden terrein zijn. Zien we elkaar snel?

Marianne Bom

Fotografie: Studio 1412